Rizoto ze zbylého pečeného kuřete od včerejška

Potřebujeme:

půlka pečeného kuřete i se sosíkem (může být i třeba zbytek vepřového, prostě co dům dá), malý sterilovaný hrášek, 4 hrníčky rýže parboiled , sáček mražené zeleniny (jakákoliv, asi 350g), 3 stroužky česneku, máslo, polévkové koření (nejlépe Klasik), sýr na postrouhání, sůl, Podravka nebo Solčanka (pro děti)

Jak na to:

Kuřecí maso si obereme a nakrájíme na menší kousky. Vrátíme ho zpět do pekáče, kde je na dně i sosík z upečeného kuřátka. Rýži propláchneme pod studenou vodou a nasypeme do pekáčku. Sterilovaný hrášek také přihodíme do pekáčku. Na pánvičce si mezitím rozpustíme asi 3cm silný proužek másla a na něm chvilinku podusíme mraženou zeleninu, do které přidáme česnek a špetku Solčanky.Vše v pekáčku smícháme, osolíme, přidáme Klasika a zalijeme převařenou vodou, tak aby voda přesahovala nad rýži asi 1,5-2cm. Znovu promícháme a dáme do předem rozehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme tak dlouho, dokud se nám voda nevypaří. Když už není vidět na dně po prohrábnutí vařečkou žádná voda, tak je hotovo. Pro jistotu ale ochutnáme, zda je rýže hotová. A podáváme s postrouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Pomazánka z pečeného kuřete, Pečené kuře v zelenině, Kuřecí placičky ze zbytků pečeného masa, Rizoto po indicku, Salát z kuřete