Játrový krém
6.5.2011
100 gramů hovězích jater, malý kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 4 lžíce sádla, 30 gramů hladké mouky, sůl, masox, 1 ? litru vody, pažitka
Jak na to:Játra, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kousky, osmažíme na 2 lžících sádla, zalijeme ? litrem vody až změknou. Pak je rozmixujeme nebo prolisujeme. Ze zbytku sádla a z mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zbylou vodou. Rozšleháme, osolíme a vaříme 20 minut. Přidáme játrovou směs a masox a ještě krátce povaříme. Před podáním vložíme od polévky drobně nakrájenou pažitku.
Podobné recepty:Játrový sýr s volský okem, Košíčky plněné jaterním krémem, Játrový knedlík, Krémeš z bebe sušenek, Míchaný pohár Ohla la la