Čočka po orientálsku

16.4.2008
Potřebujeme:

balíček čočky, sůl, mletou rascu, olej, cibuli, česnek, 3-4 KL kari, zakysanou smetanu, vodu

Jak na to:

Den dopředu si namočte čočku, aby se na druhý den méně vařila. Na druhý den ji pořádně sceďte.

Na oleji zpěňte cibuli a cesnak. Čočku nasypte do hrnce a na oleji ji alespoň 10 min prudce restujte. Nepodlívejte vodou.
Čočku musíte dobře osmahnout. Přidejte lžičku mletého kmínu, sůl, 3-4 lžičky kari koření nebo kurkumy. Podlijte čočku trochou vody a duste 30-40 min. Během dušení podlévejte vodou. Když je čočka měkká a voda úplně odpařena, přidejte jednu zakysanou smetanu.

Jídlo pořádně promíchejte a nechte chviličku přejít varem.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Čočka se zelím, Čočka bez jíšky, Čočková polévka se smetanou, Čočka po Tunisku, Indická čočka