Jahodový sirup
16.4.2008

1 litr převařené studené vody, 1 kg očištěných, omytých a rozmačkaných jahod, 1/2 bal. kyseliny citrónové, 1/2 bal. želírovacího cukru Extra 2:1, 500 g cukru krupice
Jak na to:Jahody s vodou a kyselinou citrónovou dobře promícháme, přikryjeme a necháme přes noc stát. Druhý den přecedíme šťávu přes pláténko a (hustý cedník) a do šťávy přidáme cukr a želírovací cukr Extra, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi tak 2 minuty. Horkým sirupem ihned plníme připravené vymyté lahve, které uzavřeme a uložíme v chladu. Sirup ředíme dle chuti studenou vodou nebo sodovkou.
Podobné recepty:Jahodový sirup, Jahodový sirup, Jahodový sirup, Strawberry lips, Nápoj á la Tutti