Pečený zajíc na slanině
22.4.2014
zadní část ze zajíce, 80 g prorostlé uzené slaniny, sůl, pepř, olej, 1 cibule, kečup, 30 g hladké mouky, 2 dcl červeného vína, citron, brusinky
Jak na to:Zajíce omyjeme, odblaníme a prošpikujeme slaninou. Potom ho osolíme, opepříme, opečeme v rozehřátém oleji a vyjmeme.
Ve výpeku osmažíme očištěnou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kečup, podlijeme vodou, vložíme zpět maso a přikryté upečeme ve vyhřáté troubě. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, přilijeme víno, povaříme a přecedíme na nakrájené maso.
Kousky masa ozdobíme citronem a brusinkami. Podáváme s těstovinami.
Zajíc pečený s bylinkami, Zajíc po dalmatský, Zajíc na způsob opilé vinařky, Zajíc na způsob opilé vinařky, Zajíc pečený na smetaně