Kapr opečený s cibulkou

4 porce kapra, sůl, pepř, 4 lžíce oleje, 4 cibule, mletý kmín, 1 lžička mleté červené papriky, 1 lžíce zelené petrželky posekané nadrobno, citrónová šťáva
Jak na to:Očištěné porce kapra osolíme, okořeníme mletým pepřem, prudce opečeme v rozehřátém oleji, vyjmeme a odložíme do tepla.
V oleji po opékání zpěníme očištěnou cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme mletý kmín a mletou červenou papriku, vložíme připravené porce kapra, podlijeme trochou vody a přikryté dusíme do měkka.
Nakonec posypeme zelenou petrželkou nasekanou nadrobno a pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s osmaženým chlebem.
Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr