Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu

Potřebujeme:

4 porce
400 g vepřové kýty, 5 lžic vepřového sádla, 3 stroužky česneku, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 vejce
Omáčka na maso: 1 dl bílého vína, ½ lžičky škrobu, 6 lžic sojové omáčky, špetka soli
Zelenina: 350 g Polabanka Mochov, 100 g žampionů, 3 lžíce oleje, ½ kostky zeleninového bujónu,

Jak na to:

Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme.

Tip na servírování:
Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm nemá mít mnoho šťávy.

Doporučená příloha:
K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.

Doba přípravy:
Pokrm je hotový zhruba za 20 minut.

Autor receptu: Petra

Podobné recepty:

Bramborové míchánky, Zapečené těstoviny s vepřovým masem, Tortellini s rajčatovou omáčkou, Polévka s vepřovým masem a skleněnými nudlemi, Kapusta s vepřovým masem