Třešňový koláč

18.9.2011
Potřebujeme:

150 g másla, 4 vejce, 200 g práškového cukru, 280 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, vypeckované třešně (mohou být i jahody, višně, maliny či jiné bobulové ovoce)

Jak na to:

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme žloutky a znovu utřeme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do utřeného žloutků přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, tuhý sníh z bílků a spolu zlehka promícháme. Připravené těsto rozetřeme na menší, vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rozložíme vypeckované osušené třešně a dáme péct do vyhřáté trouby. Po vychladnutí koláč nakrájíme na kousky a posypeme ho moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Třešňový koláč, Třešňový drink s tonikem, Pudinkový-třešňový koláč, Třešňový koláč s mákem, Domácí třešňový koláč