Vejce ve vínové omáčce

Potřebujeme:

2,5 dcl červeného vína, 2 dcl vody, citron, petrželová nať, muškátový ořech, 40 g hladké mouky, 8 vajec, sůl

Jak na to:

Víno, vodu, nastrouhanou citrónovou kůru, posekanou petrželovou nať, trošku nastrouhaného muškátového ořechu povaříme. Přidáme ve studené vodě rozmíchanou mouku a celé znovu vaříme. Uvařenou omáčku propasírujeme a dáme vařit na mírný oheň. Během vaření pouštíme do omáčky po jednom vejce, která uvaříme na tvrdo. Hotové dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Vínové slané pečivo, Vínové šodó, Vínové koláčky, Vínové hvězdičky, Vínové cukroví