Mozečkový nákyp

20.9.2011
Potřebujeme:

8 g másla, 6 vajec, 200 g uvařených brambor, 100 g mleté ​​šunky (nebo mleté ​​měkkého salámu), sůl, 1 dcl smetany, 200 g telecích nebo vepřových mozečku, mletý pepř, petrželka, 50 g nastrouhaného sýra

Jak na to:

Máslo utřeme se šesti žloutky, přidáme nastrouhané brambory, nadrobno posekanou šunku nebo salám, sůl, sníh ze šesti bílků a zlehka celé promícháme. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem, naložíme polovinu bramborové hmoty, na to navrstvíme jemně pokrájené, odblaněna, okořeněné a s sekanou petrželkou promíchané mozečky. Přikryjeme druhou polovinou bramborové hmoty. V dobře vyhřáté troubě pečeme asi 30 min. Na upečený, ještě horký nákyp dáme nastrouhaný sýr.

Podobné recepty:

Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp, Těstovinový nákyp s tvarohem, Rýžový nákyp