Plněný telecí řízek
21.9.2011
700 g telecích kotlet, 100 g měkkého salámu, 100 g sterilovaných žampionů, 50 g sterilované kapie, 100 g ementálu, sůl, pepř, mléko, 2 stroužky česneku, 1 / 2 dcl oleje, kari koření, olej na opékání
Jak na to:Z masa nakrájíme širší řízky a ostrým nožem do nich uděláme kapsy. Salám, žampiony, kapii a sýr pokrájíme na malé kousky, přidáme podle potřeby sůl, promícháme a naplníme řízky. Okraje řízků zpevníme párátkem. Do mléka dáme olej, prolisovaný česnek, kari koření a dáme do něj naplněné řízky na 1 hodinu odležet. Řízky z mléka vyjmeme, osušíme a na oleji je po obou stranách opečeme.
Podobné recepty:Telecí řízek v alobalu, Telecí řízek v sýrovém těstíčku, Plnění telecí řízek, Plněný řízek, Přírodní telecí řízek