Americký eintopf

Potřebujeme:

500 g vepřového bůčku, 1 lžíce mouky, 1 / 2 lžičky čerstvě pomletého pepře, 1 PL mleté ​​sladké papriky, 1 cibule, asi 300 g čerstvého ananasu, 2 lžíce oleje, 3 / 8 l horkého hovězího bujónu, 150 g neloupané rýže, 1 / 2 lžičky soli, 300 g vyloupnutého zeleného hrášku, 1 svazek pažitky

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Mouku smíchejte s kořením a paprikou. Touto směsi poprášíme kostky masa. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Ananas oloupeme, odstraníme tvrdý košťál ve středu a pokrájíme na kousky. Olej rozehřejeme ve velkém hrnci na dušení a maso s cibulí na něm důkladně osmahneme. Postupně zaléváme bujónem. Rýži omyjeme, necháme okapat, přimícháme do bujónu, přidáme sůl a necháme pod pokličkou 40 min pomalu vařit. Po 15 min přidáme do hrnce ananas a po 30 min hrášek. Během vaření můžeme v případě potřeby přidat ještě trochu bujónu. Pažitku omyjeme, osušíme, nakrájíme a hotový pokrm sní posypeme.

Podobné recepty:

Krůtí rolka na rozmarýnu s pečenými brambůrky - eintopf, Americký dresink, Americký dressing, Americký salát, Eintopf Friedrich