Králik na způsob zvěřiny
21.9.2011

1 králik, 10 g slaniny, 1 cibule, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), bobkový list, celé černé i nové koření, sůl, 2 dcl smetany, 10 g hladké mouky, ocet, hořčice, cukr
Jak na to:Na roztavenou slanině opečeme nakrájenou cibuli, rozporcovaného králika, přidáme nastrouhanou zeleninu, bobkový list, celé nové i pepř, sůl, podlijeme teplou vodou a udusíme doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu propasírujeme, dochutíme octem, hořčicí a cukrem. Zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku a povaříme 10 min.
Podobné recepty:Králík na Dúbravský způsob, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík