Francouzské brambory

Potřebujeme:

1 kg brambor, 300 g uzeného masa, 2 natvrdo uvařená vejce, 1 cibule, 100 g másla, 2,5 dcl smetany, 2 vejce, sůl, kmín, pepř

Jak na to:

Brambory uvaříme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Zapékací mísu vymažeme, obložíme plátky brambor a na ně nasypeme na kostky nakrájené uzené maso, cibuli, natvrdo uvařená vejce, znovu dáme vrstvu brambor, polijeme rozpuštěným máslem a dáme na 10 minut do vařicí trouby. Ve smetaně vyšleháme vejce, sůl, kmín a pepř a polijeme zapečené brambory a necháme upéct do růžová.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory