Řízky na smetaně
22.9.2011

600 g vepřových řízků, sůl, olej, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 2 dcl smetany, citron, worchester, 1 dcl bílého vína
Jak na to:Maso omyjeme, na okraji trochu nařízneme, trošku rozklepneme, osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme. Opečené řízky dáme do nádoby, v níž jsme rozpustili máslo, posypeme hladkou moukou, zalijeme smetanou, přidáme citrónovou šťávu, trošku worchestru, bílé víno a přikryté necháme na mírném ohni povařit do měkka.
Podáváme s rýží nebo bramborami.
Řízky na smetaně, Kuřecí rolky se zázvorem na smetaně, Zapečené řízky ve smetaně, Vepřové kotletky na smetaňe, Harmonické kuřecí řízky