Zelené fazolky na kari
23.9.2011

400 g zelené fazolky, 2 lžíce másla, 1 lžičku kari koření, sůl, 1 dcl vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžičku sójové omáčky, 1 dcl sladké smetany, citron, kopr
Jak na to:Fazolky omyjeme, očistíme a pokrájíme. Máslo rozpustíme, přidáme kari koření, fazolky a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme 15 min. Poprášíme moukou, orestujeme, zalijeme smetanou, přidáme sójovou omáčku a dochutíme citronem. Při mírné teplotě povaříme 10 min. Posypeme nasekaným koprem a podáváme s volský okem.
Podobné recepty:Kokosová fazolka, Jehněčí kotlety grilované, Fazolkový prívarok, Salát ze zelené fazolky, Polévka ze zelené fazolky