Mandlové bochánky

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, sůl, muškátový oříšek, tlučeného anýz, kvásek ze 40 g droždí a 250 ml mléka, 4 žloutky, 150 g másla, 100 g mandlí, hrst rozinek, citronová kůra

Jak na to:

Mouku smícháme s cukrem, špetkou soli a kořením a zapravíme kváskem z vykynutého droždí v oslazeném teplém mléce. Vmícháme 3 žloutky, rozehřáté máslo, vypracujeme těsto, posypeme ho moukou, přikryjeme a necháme vykynout. Asi po hodině ho vyklopíme na vál, přidáme 50 g nasekaných mandlí, hrst rozinek a citronovou kůru. Těsto znovu propracujeme a dáme na půl hodiny kynout. Pak z něj vytvarujeme menší bochánky, posypeme je zbylými mandlemi a necháme opět kynout. Po půl hodině je potřeme zbylým žloutkem. Zpočátku pečeme prudce, pak mírnější asi 45 min. Bochánky pocukrujeme a necháme vychladnout.

Podobné recepty:

Bochánky , Mandlové hrudky, Hermelínové bochánky, Pečené mandlové dortíky, Sýrové bochánky