Bramborová polévka s rozmarýnem

Potřebujeme:

4 osoby: 1 l vody, 400 g očištěných brambor, 250 g brynzy, dýňový olej na ozdobu, 1 lžíce nadrobno nasekaného rozmarýnu, sůl

Jak na to:

Brambory nakrájejte na kostičky, přidejte rozmarýn a vše zalijte vodou. Vařte doměkka asi 10 min. Přelijte do mixéru, přidejte brynzu a umixujte do hladkého krému. Podle potřeby dolijte vodu (objem by měl být 1,2 litru) a znovu promixujte. Ochuťte solí. Rozlijte do misek, do každé kápněte trochu dýňového oleje a tenkým koncem lžičky kapky rozmíchejte.

Podobné recepty:

Sedmihradska rajčatová polévka, Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka se švestkami, Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, Bramborová polévka s tvarohem