Kotletky zapečené se zelím

Potřebujeme:

6 vepřových kotlet, sůl, olej, 250 g anglické slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 500 g kysaného zelí, bobkový list, pepř, 1 brambora, 250 ml zakysané smetany, tuk

Jak na to:

Kotlety naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme po obou stranách. Vyjmeme je a odložíme. Ve výpeku společně osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a vše dusíme, dokud není zelí měkká. Potom bobkový list odstraníme. Surový brambor oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přimícháme ho do zelí, abychom ji zahustili. Opečené maso rozložíme do tukem vymazané zapékací mísy. Na každou kotletku navršíme kopeček připravené zelí a lžíci zakysané smetany. Zapečeme v předehřáté troubě. Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Jehněčí kotletky v krustě, Zapečené kotletky s celerem, Slavnostní kotlety, Grilované jehněčí kotletky s bazalkou, Myslivecké kotletky