Vaječná tlačenka
5.10.2011

100 ml studené vody, sůl, 1 lžíce želatiny, 1 malou skleničku čalamádu, 300 g měkkého salámu, 5 vajec uvařených natvrdo, 1 majonéza
Jak na to:Do osolené vody namočíme želatinu. Z čalamádu slijeme nálev do rendlíky a přivedeme ho do varu. Přidáme nabobtnalou želatinu a vše znovu zahřejeme. Když se želatina rozpustí, odstavíme nálev z ohně. Zeleninu z čalamádu, salám a vejce nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu a přilijeme vlažný nálev. Formu (záda) vysteleme potravinářskou fólií, nalijeme do ní připravenou směs a necháme ztuhnout.
Podobné recepty:Tlačenka s cibulí a octem, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka se sýrem, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka