Jarní sekaná s vejci

5.10.2011
Potřebujeme:

300 g vepřového plece, 300 g předního hovězího masa, 2 housky, mléko, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 6 vajec, 1 cibule, 50 g sádla, 200 g anglické slaniny

Jak na to:

Maso umeleme spolu s houskou, které jsme nakrájeli na kostičky a namočeny mlékem. Směs osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Vmícháme 2 žloutky, 1 bílek a nadrobno nakrájenou cibuli opražené na části masti. Zbývající 4 vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a odřízneme jim špičky. Masovou hmotu vytvarujeme na navlhčené destičce do obdélníku. Naskládáme na ni plátky anglické slaniny a doprostřed těsně vedle sebe poklademe vejce. Plát upravíme do tvaru šišky, vložíme na rozpuštěnou mast na pekáč, potřeme zbylým bílkem, podlijeme trochou horké vody a v troubě zapečeme dorůžova. Necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

Podobné recepty:

Žampionová pomazánka se šunkou, Zeleninové řízky, Jarní polévka z vaječné jíšky, Masový dort z masa, Krutí prsa s ananasem a rýži