Dušené vepřové s kedlubnem
26.9.2011
350 g vepřové plece, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 400 g kedlubny, 10 g rostlinného tuku, 20 g hladké mouky, 100 ml mléka
Jak na to:Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Podlijeme trochou vařící vody a dusíme. Osolíme, opepříme a podle potřeby podléváme. Oloupané kedlubny rozkrájíme ana kostičky, přidáme je k poloměkkému masu a spolu dusíme doměkka. Zahustíme jíškou připravenou z rostlinného tuku a mouky. Do hotového pokrmu vmícháme mléko, dochutíme a necháme přejít varem. Podáváme s vařenými brambory.
Podobné recepty:Houbofleky, Pyré z ovesných vloček, Pizza s dušeným vepřovým masem, Vepřové kotlety dušené se zeleninou a bramborami, Slepičí polévka s kedlubnem