Vepřová roláda se sušeným ovocem

18.10.2011
Potřebujeme:

800 g vepřové kýty rozřezaného na plát, pepř, sůl, 150 g sušeného ovoce, 50 g rozinek, 1 lžička cukru, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce sádla, 250 ml masového vývaru, 125 ml smetany, 1 lžička solamylu, máslo

Jak na to:

Sušené ovoce namočíme přes noc do 250 ml vody. Na druhý den ho necháme přejít varem, vodu slijeme a uchováme. Ovoce nakrájíme na kousky a smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou. Naklepaný plát masa osolíme a opepříme a doprostřed dáme ovocnou náplň. Plát svineme a upevníme nití. Roládu opečeme v pekáči na zpěněné masti a pak zalijeme masovým a ovocným vývarem. Pečeme přikryté, maso obracíme a poléváme. Do vypečené šťávy přidáme smetanu s rozmíchaným solamylem, povaříme a zjemníme máslem. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky a červené zelí.

Podobné recepty:

Vepřové kotlety se sušeným ovocem, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Klubíčka, Špaldovo-pohankové celozrnné palačinky, Bůčková vepřová roláda