Pečená medová šunka

Potřebujeme:

1,5 kg šunky od kosti vcelku a s ponechání kůží, hřebíček, 4 lžíce medu, 4 lžíce moučkového cukru

Jak na to:

Šunku vcelku postavíme na pařák do velkého hrnce. Přilijeme vařící vodu tak, aby se nedotýkala masa. Šunku vaříme pozvolna asi hodinu. Bude křehká, ale vaření v páře její zachová veškerou chuť. šunku vyjmeme a kůži ostrým nožem nakrájíme na kosočtverce. Do několika z nich vpíchneme hřebíček. Med promícháme s cukrem a případně s trochou horké vody, aby směs byla tekutá. Touto směsí polijeme připravenou šunku a vložíme ji do předehřáté trouby. Krátce zapečeme, až sladký povrch zkaramelizuje a kůže bude vypečený do křupavá. Hotovou šunku nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Medová čokoláda, Šunka v listovém těstě, Medová káva, Medová káva, Medová roláda