Květákový salát

Potřebujeme:

1 květák, sůl, 4 rajčata, pažitka, sůl, citronová šťáva, mletý pepř, 2,5 dcl acidofilního mléka

Jak na to:

Očištěný, omytý květák dáme do osolené vroucí vody uvařit. Když je květák měkký, pomocí naběračky ho vyjmeme, rozebereme na růžičky, necháme okapat a vychladnout. Vychladlý květák dáme do misky, přidáme omyté, na plátky nakrájené rajčata, nakrájenou pažitku, sůl, dochutíme citrónovou šťávou a pepřem. Zlehka celé promícháme. Nakonec přelijeme acidofilním mlékem a necháme vychladnout. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Květákový mozeček se slaninou, Květákový salát s kari a smetanou, Květákový salát, Květákový salát, Květákový salát s koprovou dresinkem