Střapačky s vejci

Potřebujeme:

500 g očištěných brambor, sůl, 200 g hladké mouky, 4 vejce, 60 g uzené slaniny, pažitka

Jak na to:

Syrové oloupané brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku a 1 vejce. Suroviny promícháme a podle potřeby dosypeme mouku, nebo dolijeme vodu. Z těsta protlačíme do vařící vody střapačky. Když vyplavou na povrch, vyjmeme děrovanou vařečkou. Necháme na vařečku odtéci. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme vejce a uděláme řidší smaženici. Dáme ji na střapačky a posypeme sekanou pažitkou.

Podobné recepty:

Střapáčky, Chlebíček ve vejci s paštiky, Brambory zapékané s vejci a sýrem, Bulharská polévka Tarator, Okoun s vejci