Telecí závitky s krupicovými noky
600 g telecího stehna, 4 plátky šunky, 4 plátky sýra, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, sůl, pepř, olej, 100 ml smetany na vaření, 1 lžíce hladké mouky, cukr, ocet
Halušky: 200 g dětské krupice , 1 vejce, sůl
Telecí kýta nakrájíme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý uložíme plátek šunky, plátek sýra, plátek očištěné mrkvi a plátek očištěného petržele. Řízky svineme, zpevníme nití nebo párátkem a na rozehřátém oleji prudce opečeme. Přidáme očištěnou nakrájenou cibuli, pokrájený zbytek zeleniny, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Závitky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Zeleninu rozmixujeme, vylijeme do vhodné nádoby a zahustíme smetanou, promíchanou s moukou. Omáčku ochutíme cukrem a octem. Podáváme s noky.
Noky: Do rozšlehaného vejce přidáme krupici, potřebné množství vody, osolíme a vypracujeme těsto. Chvíli ho necháme odstát. Těsto protlačíme přes haluškár do vroucí osolené vody a uvaříme. Scedíme a propláchneme vodou.
Kapustová polévka, Zeleninová polévka s krupicovými noky, Polévka s krupicovými noky, Plněné telecí závitky, Jarní polévka s krupicovými noky