Španělské špagety s mandlemi

Potřebujeme:

1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 červené papriky, 3 PL olivového oleje, 400 g mletého masa, 400 g drcených rajčat v konzervě, 150 ml bílého vína, sůl, pepř, 1 lžička mleté ​​sladké papriky, špetka mleté ​​skořice, 1 lžičky mletého kmínu, 100 g mandlových lupínků, 80 g rozinek, 400 g špaget, petrželová nať na ozdobu

Jak na to:

Cibuli a papriky nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přidáme maso a orestujeme jej. Vmícháme drcené rajčata a papriku. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou, skořicí a kmínem. Asi po 20 minutách vmícháme mandle s rozinkami a necháme je ohřát. Špagety uvaříme. Rozdělíme je na talíře a přelijeme omáčkou. Jednotlivé porce dozdobíme sekanou natí a podáváme.

Podobné recepty:

Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy, Špagety na sladko - Krkonošská specialita