Salát z lusků hrášku

Potřebujeme:

200 g lusků cukrového hrášku, 100 g brambor, 1 červenou papriku, 250 g cherry rajčat, 4 listy dubového salátu, 5 listů salátu lollo Biondo, 60 g potočnice, parmezán na ozdobu
Česnekové krutony: 3 plátky ciabaty, 3 PL olivového oleje, 1 stroužek česneku
Dressing: 2 PL olivového oleje, 1 lžíce majonézy, 1 PL zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťáv, 15 g hnědého cukru, mletý pepř

Jak na to:

Lusky, brambory, papriku a rajčata nakrájíme na kousky, saláty omyjeme, necháme okapat a natrháme, poté vše zamícháme. Plátky ciabaty nakrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme olivový olej s prolisovaným česnekem, přidáme ciabatu položíme na ubrousek a zbavíme přebytečného tuku. Suroviny na dresink šleháme alespoň 2 minuty elektrickým mixérem. Před podáváním nalijeme hotový dresink na směs zeleniny a posypeme česnekovými krutony a hoblinkami parmazánu.

Podobné recepty:

Salát z fazolových lusků s česnekovou zálivkou, Salát ze zeleného hrášku, Brokolicový salát, Čínský zeleninový salát, Vrstvený salát