Kokosky - vánoční cukroví

4 bílky, 80 g krupicového cukru, 200 g moučkového cukru, 150 g strouhaného kokosu, 20 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, kůra z citronu, špetka soli
Jak na to:Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh do polotuhé konzistence a po troškách zašleháváme krupicový cukr. Potom všleháme moučkový cukr, nádobu se sněhem vložíme do horké koupele a šleháme, až se sníh prohřeje. Nádobu z vodní lázně vyjmeme, po částech přisypeme kokos a mouku a šleháme do vychladnutí. Z těsta klademe nebo stříkáme malé kopečky na pečící papír. V mírně ohřáté troubě nejdříve sušíme 10 minut s otevřenými dvířky a pak 10 minut se zavřenými. Kokosky by měly být růžové. Nahoře jsou křupavé a uvnitř křehké.
Podobné recepty:Novoroční bábovka, Kokosky - vánoční cukroví, Vánoční kokosky, Vánoční cukroví, Vánoční opilci