Krémeše
4.10.2011

Listové těsto: 30 kg hladké mouky, 1 zakysaná smetana, 1 pokrm. tuk, špetka soli Krém do
krémeš: 1 l mléka, 2 žloutky, 1 vanil. cukr, 2 vanilkové pudinky, 50 g čokoláda
Listové těsto: Vše spolu utřeme do bochníku. Těsto rozdělíme na 2 části, rozválíme a na jednu část naneseme rozpuštěnou čokoládu a obě části dáme upéct.
Krém: Uvaříme hustý pudink a ještě za horka do něj vmícháme sníh ušlehaný ze 2 bílků. Naneseme na spodní plát (ten bez čokolády). Na vychladlý pudink pak naneseme rozšlehané šlehačku s vanilkovým cukrem. Nakonec dáme na vrch čokoládový plát.
Tip: Nejlepší je nakrájet na kostičky dříve než to položíme navrch.
Domácí listové těsto, Rychlé listové těsto, Kremeše, Slovenské krémeše, Slovenské kremeše od Ireny