Rohlíčky

Potřebujeme:

600 g hladká mouka, prášek do pečiva, 1 lžička soli, 100 ml olej, 200 g zakysané smetany 12%-ní, 200 ml teplé mléko, 1 sušené kvasnice, velká lžíce cukru, žloutek, na posypání např.. sezam, mák, kmín, lněné semínko, na plnění např.. balkánský sýr, feta sýr

Jak na to:

Smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a přidáme olej a zakysanou smetanu. Vše pořádně promícháme. Zvlášť smícháme teplé mléko, sušené kvasnice a velkou lžíci cukru. Vlijeme do suché směsi. Vypracujte hladké těsto, které rozdělíme na 4 části, Každou část rozválíme na tloušťku 0,5 cm. Nakrájíme na trojúhelníčky a vytvoříme rohlíčky. Troubu vyhřejeme na 180 C. Rohlíčky pokládáme na vymaštěný nebo papírem vyložený plech a necháme odstát na teplém místě asi 15 min. Potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme podle chuti, např.. sezamem, mákem, kmínem nebo lněným semínkem. Rohlíčky můžeme naplnit i balkánským nebo feta sýrem. Pečeme asi 10-15 min, dokud nezružovejí. Třeba dát pozor, aby se nepřipeklo.

Podobné recepty:

Vánoční ořechové rohlíčky, Čokoládové rohlíčky, Vanilkové rohlíčky - měkké, Vanilkové rohlíčky, Babiččiny vanilkové rohlíčky