Zapékaná dobrota

Potřebujeme:

8 velkých brambor, 40 g slaniny, 20 g másla, 80 g smetany na vaření, 1 svazek pažitky, 30 g sýra, sůl, pepř

Jak na to:

Brambory omyjeme, zabalíme je do alobalu a pečeme v troubě asi 30 minut předehřáté asi na 200 ° C. Pokrájíme slaninu a opečeme ji na suché pánvi, přidáme máslo a opékáme, dokud se nevypaří veškerá šťáva. Brambory dáme na pracovní desku a odřízneme vršky. Asi 2 / 3 bramboru vydlabeme lžící a rozmačkáme vidličkou. Vzniklou kaši přimícháme do pánve, přidáme smetanu, posekáme pažitku dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme brambory, uložíme je na plech, posypeme sýrem a dáme ještě na 15 minut zapéct.

Podobné recepty:

Osvěžující želatinová málo-kalorická dobrota, Dobrota na pochodu, Banánová dobrota, Kefírové lívanečky, Salát z balkánského sýra