Heiky se šunkou a slaninou

27.9.2011
Potřebujeme:

4 menší Heiky, sůl, mletý bílý pepř, 4 plátky šunky, 4 plátky prorostlé uzené slaniny, olej, cibule, petrželová nať

Jak na to:

Heiky očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. Každý kus obalíme plátkem šunky a plátkem slaniny, upevníme jejich párátky. Ryby uložíme do vymazaného pekáče, posypeme očištěnou, na kolečka pokrájenou cibulí a pokapeme olejem. Pekáč dáme do dobře rozehřáté trouby, pečeme asi půl hodiny. Před podáváním porce ozdobíme petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Podobné recepty:

Pečené banány se slaninou, Míchaná sýrová pomazánka, Pizza se šunkou a dušenými houbami, Zelný salát se šunkou, Řízky v alobalu