Smetanový koláč se směsí ovoce

4.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 150 g másla, 125 g moučkového cukru, 3 vajíčka, 250 g polohrubé mouky, 2-3 lžíce mléka, prášek do pečiva
Obloha: 750 g různého čerstvého nebo mraženého ovoce (rybíz, maliny, ostružiny nebo borůvky), 600 g kysaného smetany, 3 vajíčka, špetka skořice a 100 g cukru

Jak na to:

Změklé máslo utřeme s cukrem a za stálého míchání přidáme postupně vajíčka. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě s mlékem spojíme s vaječnou hmotou. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme. Troubu předehřejeme na 175 ° C (horkovzdušnou troubu na 155 ° C). Čerstvé ovoce opláchneme, necháme okapat a pak jím těsto na plechu pokryjeme. Smetanu, vajíčka, skořici a cukr rozmícháme do hladkého krému a přelijeme jím ovoce. Koláč pečeme 35-40 minut v předehřáté troubě. Koláč necháme vychladnout a před podáváním pokrájíme a podle chuti posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Pikantní chuťovky, Smetanový dort, Smetanový dort, Smetanový dort, Hrnkový koláč