Melounový sorbet

3.10.2011
Potřebujeme:

500 g melounu, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 6 lžiček moučkového cukru, libovolné ovoce na zdobení

Jak na to:

Cukr a citronovou kůru zalijte 120 ml vody, přiveďte k varu a povařte, dokud se cukr nerozpustí. Směs nechte vychladnout. Meloun očistěte, zbavte jadérek, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Vychladlý cukrový sirup smíchejte s melounovým pyré a na hodinu dejte do chladničky. Vychladlou směs přeložte do nádoby vhodné na mražení a nechte mrazit asi 4 hodiny. Každou půlhodinu směs promíchejte vidličkou, aby se rozbily krystalky ledu. Před podáváním přemístěte nádobu asi na 15 minut do chladničky. Zmrzlinu si můžete připravit z různých druhů melounu, z červeného, ​​zeleného i žlutého druhu. Podávejte ozdobené kousky melounu nebo jiného ovoce.

Podobné recepty:

Melounový koktejl, Melounový džus, Melounový koktejl, Melounový koktejl, Melounový džem