Celozrnný snídaňový koláč

28.9.2011
Potřebujeme:

180 g špaldové celozrnné mouky, 10 g pšeničných klíčků, 10 g ovesných nebo pšeničných otrub, 70 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, prášek do pečiva, 0,5 dcl oleje, nastrouhaná citrónová nebo limetová kůra, rozinky, lněná semínka , dýňová semínka, jablka nakrájená na 1 / 4, mletá skořice, 5 PL ovesných vloček, kokosové hoblinky, med

Jak na to:

Vajíčka smícháme s cukrem. Třtinový cukr se pomaleji rozpouští, tak je dobré nejdříve jej smíchat s vajíčky a nechat chvíli postát, za občasného promíchání. Pak vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, klíčky, otruby, olej a všechny ostatní ingredience. Pokud je těsto tuhé, můžeme ještě přidat olej, případně ho rozředit mlékem nebo vodou. Těsto by ale nemělo být příliš řídké. Těsto vylijeme na menší vymazaný plech, případně formu na srnčí hřbet. Navrch naskládáme jablka, posypeme skořicí a dáme péct. Na teflonové pánvi nasucho opražíme ovesné vločky. Smícháme s kokosovými hoblinkami. Když je koláč téměř upečený, navrstvíme na něj opražené vločky s kokosovými hoblinkami. Pokapeme zředěným medem s horkou vodou a dáme zapéct ještě na několik minut, aby kokos dostal pěknou zlatavou barvu.

Podobné recepty:

100% celozrnný chléb, Celozrnný chlebík, Česneková pomazánka, Zahradnická pomazánka, Ovocný rohlík