Kiwi dort

10.12.2011
Potřebujeme:

Těsto: 4 vejce, 180 g krupicový cukr, 180 g polohrubá mouka
Náplň: 3 dcl mléko, 1 vanilkový pudink, 120 g másla, 150 g moučkový cukr, 400 g jemný tvaroh, 3 kiwi, 4 plátky želatiny, 2 vanilkové cukry
Na ozdobu: 4 až 5 kiwi, 1 balení čirého dortového želé, lístky čokoládové máty
Na potření: 3 lžíce Kovové džemu

Jak na to:

Celé vejce vyšleháme s krupicového cukru. Po lžících přidáme polohrubou mouku a zlehka promícháme. Vymaštěnou, moukou vysypanou dortovou formu o průměru 22 cm naplníme těstem a upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Kiwi očistíme a nakrájíme na kousky.
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a po částech vmícháme vychladlý pudink. Jemný tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem. Asi 3 lžíce utřeného tvarohu si odložíme, zbývající dáme do vymíchání masy. Přidáme želatinu rozpuštěnou podle návodu, nakrájené kiwi a promícháme.
Vychladlý korpus dortu rozkrojíme na dvě části. Spodní část potřeme džemem a natřeme nádivkou. Přikryjeme druhou částí a povrch dortu potřeme odloženým vymíchání tvarohem. Naplněnou dort odložíme do chladu na 5 až 7 hodin.
Na dort poklademe očištěné, na kolečka pokrájené kiwi, zalijeme Dort-želé a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájíme a dozdobíme lístky čokoládové máty.

Podobné recepty:

Zelený Shrek, Dort se želatinou, Fantastický kiwi dort, Zelená laguna, Zimní koktejl