Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou

14.11.2011
Potřebujeme:

1 chlazené kuře, 60 g másla, 1 středně velkou cibuli, 1 bujón, 1 špetku soli
Náplň: 150 g kuřecích jater, 60 g másla, 2 středně velké cibule, 3 vejce, 10 dkg strouhanky, 2 lžíce nízkotučného jogurtu, 1 KL koření harmonie chuti, 1 KL nasekané petrželky

Jak na to:

Omyté a usušené kuře osolíme a naplníme nádivkou. Kuře zašijeme, vložíme na část másla a částí másla polijeme povrch kuřete. Pečeme 10-15 minut. Potom pod kuře přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme vodou s rozpuštěným masox a za občasného polévání vypečenou šťávou. Kuře pečeme do měkka. Kuře naporcujeme a při podávání polijeme vypečenou šťávou.
Náplň: Na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme na drobno nakrájené vnitřnosti resp. pečeni, kterou předem smažíme 5-10 minut podle druhu játra. Vychladlou pečeni nadrobno nasekáme, přidáme strouhanku, žloutky, jogurt, lžíci sekané petrželky, dochutíme pepřem harmonie chuti. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z vaječných bílků

Podobné recepty:

Kuře s kukuřičnou nádivkou, Kuře se zeleninovou nádivkou, Plněné kuře špagetami, Plněné kuře špagetami, Italské kuře s nádivkou