Medová zmrzlina s melounem

14.11.2011
Potřebujeme:

2 žloutky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce medu, 1 / 4 l šlehačka, 1 bílek, 1 balíček nakrájených mandlí, 1 malý žlutý meloun

Jak na to:

Z bílku ušleháme tuhý sníh. Dejte ho do chladničky. Ušleháme tuhou šlehačku a také ji dejte do chladničky. Důkladně rozmíchejte žloutky s cukrem. Když se cukr zcela rozpustí, rozšlehejte med. Stěrkou přidejte asi polovinu šlehačky do žloutků s cukrem. Zlehka promíchejte. Zbytek šlehačky, a pak i sníh z bílků vmícháme do krému také velmi opatrně. Nakonec přidejte polovinu mandlí. Zmrzlinu naplňte do plastové krabice s pevně přiléhajícím víčkem a uložte do mrazáku. Nádobu vyberte asi po dvou hodinách a pomalu zmrzlinu promíchej. Nejvíce zmrzlá bude na dně a na stěnách nádoby. Dejte ji mrazit na další 3-4 hodiny. Půlhodinu dříve než budete zmrzlinu jíst, vyjměte z mrazničky do chladničky. Meloun nakrájíme na čtvrtky, odstraňte jadérka a odkrojte slupku. Zmrzlinu naložte do sklenic, nejlépe kleštěmi na zmrzlinu, které umí udělat pěkné kopečky. Meloun nakrájejte na menší kousky a ozdobte jimi zmrzlinu. Sklenice nakonec ozdobte zbytkem mandlí.

Podobné recepty:

Zmrzlina smetanovo ovocná, Kačer koktejl, Goral Flowery honey, Smažená zmrzlina na jahodovém kapučíne, Jahodová zmrzlina s mascarpone