Ruská Šuba

Potřebujeme:

1 středně velkou cibuli, 2 plátky slaných sleďů, 2 velké brambory, 1 velkou mrkev, 1 menší červenou řepu, tatarskou omáčku, pepř, citrónovou šťávu, petrželku na ozdobu

Jak na to:

Uvaříme mrkev s bramborem a červenou řepou. Na podlouhlý talíř rozložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pokapeme citrónem, přidáme na kostičky nakrájené sledu a potřeme tatarskou omáčkou. Na slzičky nastrouháme 1 brambora uvařený a oloupaný, okořeníme ho pepřem a potřeme znovu tatarskou omáčkou. Na to nastrouháme na slzičky mrkvičku, potřeme tatarskou. Znovu dáme brambora, který potřeme tatarskou a na konec červenou řepu také nastrouhanou na slzičky a také potřenou tatarskou omáčkou. Ozdobíme čerstvou petrželkou.

Podobné recepty:

Ruská káva, Ruská káva, Ruská omáčka, Ruská bábovka, Lososová polévka z Ruska