Čokoládově - Ořechové řezy

19.11.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 140 g hladké mouky, 100 g krystalového cukru, 100 g rozpuštěného másla, ½ dl vody, ½ dl oleje, tuk na vymazání formy, mouka na vymazání formy
Čokoládový krém: 200 g čokolády na vaření, 200 g smetany na šlehání, 4 dl mléka, 100g krystalového cukru, 1 vanilkový pudink v prášku (40 g) Ořechový krém: 200 g másla, 150 g nasekaných vlašských ořechů (lískových), 100 g moučkového cukru, 50 g rybízového džemu, 2 lžíce rumu
Mléčná hmota: 200 g práškového cukru, 100 g sušeného mléka, 2 PL mléka, 1 PL tuku, voda podle potřeby, potravinářské barvivo

Jak na to:

Vejce s cukrem vymíchejte do pěny, po částech vmíchejte mouku, přidejte vodu a olej. Vypracujte těsto, dejte ho do vymazané a moukou vysypané dortové formy a při 180 ° C pečte 25 min.

Čokoládový krém: Uvařte mléko s pudinkovým práškem, přidejte cukr a rozlámanou čokoládu na vaření, za stálého míchání nechte vychladnout, nakonec vmíchejte ušlehanou smetanu.

Ořechový krém: Do pěny utřeme změklé máslo s cukrem, přidejte změklé máslo s cukrem, přidejte džem a nakonec mleté ​​ořechy a rum.
Vychladlý korpus rozkrojte na tři pláty. První potřete čokoládovým, druhý ořechovým krémem, přiklopte třetím plátem.

Mléčná hmota: Na desce zpracujte všechny suroviny, podle potřeby ji obarvěte potravinářským barvivem. Hmotou potřete dort, pokrájejte na porce a ozdobte marcipánové květy.

Podobné recepty:

Ořechové hrudky, Ledové řezy, Ořechové kostky, Lehké ořechové řezy, Žloutkové ořechové řezy