Plněné preclíky

Potřebujeme:

200 g marcipánové hmoty, 4 PL malinového želé, 50 g mletých mandlí, 50 g mletých lískových oříšků, 50 g mletých vlašských ořechů, 150 g netučného tvarohu, 6 lžic mléka, 6 PL oleje, 1 vejce, 75 g cukru, 1 vanilkový cukr, 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kondenzovaného mléka, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy

Jak na to:

Marcipán s vejcem utřeme dohladka, přidejte želé, mandle, ořechy. Na těsto vyšleháme tvaroh s mlékem, olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, prosejte a ze všech přísad vypracujte hladké těsto. Těsto rozpulte a na mírně pomoučněném vále vyválíme na 2 obdélníky (20 x 25 cm). Pláty těsta potřete kondenzovaným mlékem. Jeden obdélník potřete marcipánovou směsí a přikryjte druhým plátem těsta. Těsto z delší strany nakrájejte na 12 pruhů. Jednotlivé pruhy stočte jako provaz a vytvarujte preclíky. Preclíky dejte na plech vyložený papírem na pečení a v středně teplé troubě je pečte asi 20 min. Nechte vychladnout. Práškový cukr utřeme s citronovou šťávou, preclíky polevou potřete a nechte ztuhnout.

Podobné recepty:

Kynuté preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky