Slané pečivo

Potřebujeme:

Těsto l:, 300 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 1 lžička krystalového cukru, 1 lžička soli, 100 ml mléka, 1 vejce, kmín, mák, 1 vejce na potření
Těsto II: 180 g hladké mouky, 120 g tuku (Hery)

Jak na to:

Těsto I: polohrubou mouku promíchejte se solí, přidejte vejce a kvásek připravený z droždí, cukru a vlažného mléka. Vypracované těsto nechte asi 30 min. kynout.
Těsto II: Hladkou mouku smíchejte s tukem, dobře vypracujte a uložte na 30 minut do chladničky. První těsto rozválejte na pomoučněném vále na tloušťku 1 cm. Druhé těsto na desce rozmačkejte vlhkou rukou na velikost prvního, položte čtverce (asi 10 x 10 cm). Čtverec rozválejte, nakrájejte na asi 2 cm pásy, po dva spolu zlehka spleťte a uložte na vymazaný, pomoučněný plech. Vrch natřete rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem. Pomalu upečte.

Podobné recepty:

Slané vínové pečivo, Dýňová polévka, Vínové slané pečivo, Sýrové slané pečivo, Slané sušenky s rokfortovým krémem