Salát Capricciosa z tuňáka
250 g tuňáka, 1 pohár solených sardelových řezů, 2 vejce, 100 g černých oliv, 1 hlávku červené čekanky, 1 hlávkový salát, 2 rajčata, 8 naložených chilli papriček, 2 cibule
Dressing: worchesterovú omáčku, 1 šálek olivového oleje, ½ šálku octa , šťávu ze 2 citronů, cukr, mletý černý kořeněné, ½ Čl soli
Hlávkový salát a čekanku očistěte, omyjte a potrhejte na menší kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka. Sardelové řezy umyjte pod tekoucí vodou a osušte. Tuňáka rozeberte na menší kousky. Uvařené vejce oloupejte a nakrájejte na osminky. Rajčata oloupejte, zbavte jadérek a také nakrájejte na osminky. Všechny přísady na salát dejte do mísy a opatrně promíchejte. Chilli papričky nechte okapat a rozložte navrch. Na dresink smíchejte olej, ocet a citrónovou šťávu. Osolte a ochuťte worchestrová omáčka, mletým pepřem a cukrem. Přidejte do salátu a nechte odstát 10 min.
Podobné recepty:Salát Capricciosa z tuňáka, Tuňákový salát, Tuňákový salát, Tuňákový pomazánka light, Rýžový salát s tuňákem