Italský rýžový salát
12.10.2011
500 g rýže, 1 sáček zelených oliv, 2 větší konzervy drceného tuňáka v oleji, 1 větší nebo 2 menší konzervy sterilované kukuřice, 2 středně velké kapie, kapary, 3 jarní cibulky, 20 dkg sýra eidam, kurkumu, sůl, 2 vejce, olej , sezónní zeleninu dle vlastního výběru
Jak na to:Rýži mírně osmahneme na oleji, zalijeme vodou, přidáme sůl, na přibarvení trošku kurkumy, uvaříme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Olivy, tuňáka, kukuřici a kapary spolu s nakrájenou a cibulkou smícháme s rýží a vychlazené podáváme. Jednotlivé porce posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme plátky vajec.
Podobné recepty:Italský rýžový salát, Pohanková kaše, Italský salát Napoli, Špagety s italským salátem, Rolky z krevet se zeleninou