Mrkvové bonbóny

250 g nastrouhané mrkve, 250 g krystalového cukru, 100 g podrcených piškotů, 1 citron, mleté vlašské ořechy na obalování, papírové košíčky
Jak na to:Nastrouhanou mrkev udusíme s cukrem doměkka a necháme dobře vychladnout. Citron důkladně omyjeme, ostruha z něj kůru a vymačkáme šťávu. K vychladlé mrkvi přidáme rozdrcené piškoty, citrónovou kůru i šťávu a dobře vymícháme. Ze směsi formujeme kuličky, které obalujeme v mletých ořeších a ukládáme do papírových košíčků.
Tip: Aby se ruce příliš nelepily, můžeme si je během formování bonbónů občas namočit do studené vody.
Sladké špízy, Karamelové jablíčka, Čokoládové krémové bonbóny, Karamelové bonbóny, Kokosové bonbóny