Kynutá pizza

12.10.2011
Potřebujeme:

150 ml vlažné vody, ½ lžičky moučkového cukru, ½ malé kostky droždí, 200 g hladké mouky speciál, ½ lžičky soli, 50 g másla (může být i Hera)

Jak na to:

Do vody dejte cukr, droždí a nechte vykynout. Kvásek dejte do mouky s máslem a solí. Na desce dobře zpracujte. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Nechte kynout asi 1 hodinu popř. i méně (jde o základ na 2 pizzy o průměru asi 23 cm). Na těsto dejte přísady podle chuti a dejte péct. Pečte při teplotě 190 ° C asi 15-20 minut. Těsto můžete nechat i v lednici přes noc kynout.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza, Pizza chléb