Kaštany s těstovinami

Potřebujeme:

Pro 2 osoby: 400 g těstovin, 1 lžičku oleje a sůl
Na omáčku: 100 g upečených a oloupaných kaštanů, 0,5 dcl bílého vína, 1 cibulku s natí, 1 lžíci olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 feferonku a sůl

Jak na to:

Těstoviny dáme vařit do hrnce s dostatečným množství osolené vody se lžící oleje.
Mezitím připravíme omáčku: Na pánvi rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme česnek nakrájený na plátky, část nakrájené cibulky a kaštany nakrájené na plátky. Vše rychle opečeme, zalijeme vínem, krátce povaříme a případně osolíme. Uvařené těstoviny scedíme a ihned promícháme s připravenou omáčku. Rozdělíme je na talíře a každou porci posypeme zbylou nasekanou cibulkou a feferonkou.

Podobné recepty:

Pečené kaštany, Kaštanová polévka, Kaštanová polévka, Rizoto s kaštany, Andrejové kaštany