Nejlepší těstoviny

400 g těstovin (gnocchi nebo vřetýnek), 1 cibuli, 200 g kvalitní dušené šunky, 2 velké přepuštěné sýry nejlépe se šunkovou příchutí (po 50 g), 2 dcl mléka, olej
Jak na to:Těstoviny uvaříme podle návodu. Ve vedlejším hrnci orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme k ní na malé kousky nakrájenou šunku a za stálého míchání restujeme. Po chvíli přidáme přepuštěné sýry a necháme je rozpustit. Nesolíme - sýr je dostatečně slaný. Těsně před koncem přilijeme k hotovému pokrmu mléko, zamícháme a chvíli povaříme, aby omáčka zhoustla. Odstavíme a smícháme ve velkém hrnci s uvařenými scezeným těstovinami.
Podobné recepty:Grenadýrmarš, Kuřecí nudličky s florentskou sýrovou omáčkou a mušličkami, Letní pohlazení po bříšku, Zelné karamely, Zapékané těstoviny s brokolicí a kuřecím masem